7+1 τρόποι για να ξεπεράσεις τους φόβους που σε κρατάνε πίσω

Μήπως έχει έρθει η ώρα να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου κατάματα; Μήπως όλοι εκείνοι οι φόβοι που σε βρίσκουν κάθε φορά που έχεις να κάνεις πρέπει να λάβουν τέλος;

Για παράδειγμα, τρέμεις να κάνεις:

✅ Ένα καινούργιο βήμα

✅ Να πάρεις μια απόφαση

✅ Να κάνεις ένα ταξίδι

✅ Να παρουσιάσεις ένα καινούργιο πρότζεκτ

✅ Να βάλλεις όρια

Ο φόβος αποτελεί κάτι κοινό & συνάμα ξεχωριστό στην ζωή των ανθρώπων. Πολλές φορές, έρχεται και ριζώνει για τα καλά στην καθημερινότητα κάνοντας μας ανήμπορους να ανταπεξέλθουμε, καθώς προκαλεί μεγάλη ένταση & αναταραχή.

Όλη αυτή η ανησυχία που φέρει ο φόβος μας οδηγεί χωρίς καν να το καταλάβουμε σε μια κατάσταση μόνιμης αναβλητικότητας & στασιμότητας, εμποδίζοντας μας να κάνουμε το επόμενο βήμα.

Πώς θα σου φαινόταν λοιπόν αν οι φόβοι που σε βασανίζουν γινόντουσαν παρελθόν; Πώς;

✅ Αφέσου ελεύθερος στον φόβο σου. Μην διστάζεις να κάνεις αυτό ακριβώς που σε τρομάζει.

✅ Φρόντισε & ενδυνάμωσε περισσότερο τον ψυχικό σου κόσμο, κάνοντας την ψυχοθεραπεία το βασικότερο «όπλο» καταπολέμησης των φόβων σου.

✅ Εστίασε στο τώρα. Μην κάνεις μελλοντικά σενάρια που μπορεί να εντείνουν τις ανησυχίες  & τους φόβους για την πορεία των πραγμάτων.

✅ Μην επιτρέπεις στις αρνητικές & υπερβολικές σκέψεις να σε κυριεύουν. Η καθαρή & θετική μάτια απέναντι στον φόβο συμβάλει στην καλύτερη αντιμετώπιση του.

✅ Μην προσπαθείς να κρύψεις εκείνο που σε τρομάζει! Ο φόβος είναι ένα συναίσθημα φυσιολογικό στην ζωή μας & πρέπει να το εξωτερικεύουμε.

✅ Αναγνώρισε τι είναι εκείνο που πραγματικά φοβάσαι. Κάνε μια εσωτερική διερεύνηση με τον εαυτό σου & δώσε απαντήσεις!

✅ Πίστεψε στις ικανότητες & τις δυνάμεις σου! Μην αφήνεις τους φόβους σου να σε ορίζουν.

✅ Μην κρίνεις αυστηρά τον εαυτό σας για τους φόβους που αισθάνεστε. Δώσε τον απαραίτητο χρόνο & χώρο που χρειάζεται για να τους αντιμετωπίσεις.

in-between

Κέντρο Ψυχοθεραπείας

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *