Ατομικες Συνεδριες

Μιλώντας για τις εμπειρίες σου με έναν εξειδικευμένο ψυχολόγο-ψυχοθεραπευτή μπορείς να επιτύχεις σημαντικές αλλαγές στη ζωή σου. Μπορείς να κατανοήσεις βαθύτερα τον τρόπο που αισθάνεσαι και να είσαι πιο ανθεκτικός σε επώδυνα συναισθήματα. Στην πορεία της θεραπείας μπορείς να αναπτύξεις νέους τρόπους και εναλλακτικές επιλογές στο πώς σχετίζεσαι και πώς αντιδράς τόσο σε σχέση με τον εαυτό σου, δηλαδή ενδοψυχικά, όσο και στις σχέσεις σου με σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή σου. 

Με την έναρξη της ατομικής ψυχοθεραπείας είναι πολύ πιθανό να αρχίσεις να νιώθεις λιγότερο μόνος, με μεγαλύτερη πεποίθηση και ελπίδα πως μπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου.

Οι ατομικές συνεδρίες πραγματοποιούνται μια φορά την βδομάδα ή ανά δεκαπέντε ημέρες και διαρκούν 45’, 50’, ή 60’, αναλόγως με την ψυχοθεραπευτική προσέγγιση του θεραπευτή.

Μπορούμε να σε στηρίξουμε και μαζί να πορευτούμε και να ανακαλύψουμε εσένα.

Ομαδικες Συνεδριες

Η ομαδική ψυχοθεραπεία αποτελεί μορφή ψυχοθεραπείας κατά την οποία μια ομάδα ατόμων συναντιέται συστηματικά με συντονιστή έναν ψυχοθεραπευτή ή με ένα ζεύγος θεραπευτών, με στόχο να αντιμετωπίσουν τα επώδυνα θέματα και καταστάσεις της ζωή τους.

Στην ομάδα το κάθε μέλος έχει τη δυνατότητα να σχετιστεί όχι μόνο με το θεραπευτή ή τους θεραπευτές αλλά και με κάθε άλλο μέλος. Αυτές οι δυνατότητες αλληλεπίδρασης καθιστούν την ομάδα ένα περιβάλλον πλούσιο σε ερεθίσματα και εμπειρίες το οποίο μπορεί να υποστηρίξει την προσωπική ανάπτυξη κάθε μέλους χωριστά, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται ως σύνολο.

Η ομαδική θεραπεία προσφέρει λοιπόν το πιο ασφαλές πλαίσιο για να διερευνήσει κάποιος προβλήματα που τον απασχολούν στις διαπροσωπικές του σχέσεις. Τα μοντέλα που εφαρμόζονται ακολουθούν τις θεραπευτικές αρχές της Διαπροσωπικής Διάδρασης κατά το Διεθνές Πρότυπο του Irvin Yalom, καθώς και της Gestalt Ψυχοθεραπείας.

Η ομάδες αποτελούνται από συγκεκριμένα άτομα και διέπονται από ορισμένες αρχές. Ο χώρος και ο χρόνος που πραγματοποιείται κάθε ομαδική συνεδρία είναι προκαθορισμένος και σταθερός και η διάρκεια κάθε ομαδικής θεραπευτικής συνεδρίας είναι 1 ½ ώρα την εβδομάδα.

Πραγματοποιούνται ομαδικές θεραπείες δια ζώσης, αλλά και online.

Διαδικτυακες Συνεδριες

Στο κέντρο μας πραγματοποιούνται συνεδρίες μέσω διαδικτύου προς διευκόλυνση των ατόμων που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στο χώρο μας, καθώς και για όσους βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές ή διαμένουν εκτός Ελλάδος.

Πρόκειται για ατομικές συνεδρίες μέσω βιντεοκλήσης από την πλατφόρμα της επιλογής σας (Zoom, Skype, Viber κτλ.) που πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα ή ανά δεκαπέντε ημέρες και διαρκούν 45’, 50’, ή 60’, αναλόγως με την ψυχοθεραπευτική προσέγγιση του θεραπευτή.

Επίσης, στο κέντρο μας θα μπορέσετε να έχετε πρόσβαση και σε online ομαδική ψυχοθεραπεία.

Παράλληλα, διοργανώνουμε συχνά βιωματικά webinars με ποικιλία θεματολογίας.

Κάλεσε μας τώρα για να σου δώσουμε οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση χρειάζεσαι αναφορικά με την υπηρεσία θεραπείας μέσω διαδικτύου.

Θεραπεια Ζευγους

Όπως συμβαίνει στον καθένα μας ατομικά, έτσι και οι σχέσεις αλλάζουν σε βάθος χρόνου, με συνέπεια το ζευγάρι να αντιμετωπίζει ζητήματα οικειότητας, επικοινωνίας και σεξουαλικότητας, όπως επίσης και θέματα που αφορούν τη σχέση με τους εκατέρωθεν γονείς ή με τις προσδοκίες που έχουν οι ίδιοι ως γονείς πλέον των δικών τους παιδιών. Επιπλέον, στη σύγχρονη εποχή με τις νέες, διευρυμένες επαγγελματικές απαιτήσεις, συχνά τα ζευγάρια βασανίζονται στην αγωνιώδη προσπάθειά τους να βρουν μια ισορροπία ανάμεσα στην καριέρα και στην προσωπική ζωή.

Ο στόχος της θεραπείας ζεύγους δε συνίσταται απλά στην κατάλληλη διαχείριση μιας κρίσης ή ενός συμβάντος. Ο κάθε ένας από τους συντρόφους που αποφασίζουν συμμαχικά να δουλέψουν τη σχέση τους στο χώρο ενός ειδικού, θα έχει την ευκαιρία να κοιτάξει πίσω στο χρόνο και να αναγνωρίσει τα μοτίβα που ενδεχομένως κουβαλά από τις σχέσεις που παρατήρησε ως παιδί στην δική του οικογένεια καταγωγής. 

Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως η θεραπεία ζεύγους δίνει τη δυνατότητα στους συντρόφους να μιλήσουν και κυρίως να ακουστούν, να ξανασυστηθούν, να μάθουν δηλαδή τον άνθρωπο που έχουν δίπλα τους αλλά και τον ίδιο τους τον εαυτό, να επικοινωνήσουν ειλικρινά διεκδικώντας μαζί μια ποιοτική συναισθηματική επικοινωνία και μια ζωντανή σεξουαλική σχέση.

Η θεραπεία ζεύγους διαρκεί 60’ και πραγματοποιείται εβδομαδιαία, είτε ανά 15 ημέρες.

Θεραπεια Παιδιου & Εφηβου

Η ψυχοθεραπεία παιδιού και εφήβου είναι μια θεραπευτική διαδικασία στη διάρκεια της οποίας κάθε παιδί και κάθε έφηβος έχει τη δυνατότητα σε ένα ασφαλές πλαίσιο, να κατανοήσει και να αποδεχτεί τον εαυτό του, να αναπτύξει τις δυνάμεις του και τις ικανότητές του, να ενδυναμώσει την αυτοεκτίμηση του και τις επικοινωνιακές του δεξιότητες, να εκφράσει τα συναισθήματα του, να βελτιώσει τις διαπροσωπικές του σχέσεις, αλλά και να εκφράσει τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του.

Η ψυχοθεραπεία παιδιού και εφήβου χρησιμοποιεί το λόγο, το παιχνίδι, τη ζωγραφική την αφήγηση ιστοριών, ώστε να δίνεται στο παιδί η ευκαιρία να εκφραστεί μέσα από τρόπους που το ίδιο γνωρίζει και χωρίς να φοβάται. Απαραίτητη και βασική προϋπόθεση για να μπορέσει να ανταποκριθεί το παιδί είναι η παράλληλη ψυχοθεραπευτική ή συμβουλευτική υποστήριξη των γονιών.

Η διαγνωστική διαδικασία περιλαμβάνει συνέντευξη με τους γονείς όπου καταγράφονται το αναπτυξιακό ιστορικό του παιδιού, το σύμπτωμα, τις σχέσεις στην οικογένεια κι κλινικές – διαγνωστικές συναντήσεις με το παιδί όπου χρησιμοποιούνται έγκυρα ερωτηματολόγια και τεστ. Με την ολοκλήρωση της διαγνωστικής διαδικασίας οι γονείς ενημερώνονται και προτείνεται το θεραπευτικό πρόγραμμα.

Οικογενειακη Θεραπεια

Πρόκειται για μια ψυχοθεραπευτική μέθοδο όπου κάποια ή όλα τα μέλη μιας οικογένειας συμμετέχουν από κοινού σε συνεδρίες με έναν ή δύο θεραπευτές προκειμένου να αντιμετωπίσουν δυσκολίες που συνήθως εμφανίζονται σε ένα από τα μέλη της.

Το θεωρητικό υπόβαθρο της προσέγγισης αυτής είναι πως η προβληματική συμπεριφορά ενός ατόμου και η κατανόηση αυτής συνεξαρτάται από τη συμπεριφορά και των υπολοίπων μελών. Τα ατομικά προβλήματα γίνονται αντιληπτά ως μέρος του οικογενειακού πλαισίου σχέσεων. Η έμφαση μετατοπίζεται από το άτομο στις διαπροσωπικές σχέσεις μέσα στην οικογένεια.

Στόχος της οικογενειακής θεραπείας δεν αποτελεί μόνο η εξάλειψη του συμπτώματος στο μέλος με την προβληματική συμπεριφορά, αλλά η κατανόηση των ρόλων που έχει αναλάβει κάθε μέλος, ώστε να αποκατασταθεί η σταθερότητα των οικογενειακών σχέσεων, να βελτιωθεί η μεταξύ τους επικοινωνία και να προωθηθεί η προσωπική εξέλιξη καθενός.

Η διάρκεια κάθε συνεδρίας είναι μία ώρα και μισή. Το χρονικό διάστημα και η συχνότητα των συναντήσεων καθορίζεται από την οικογένεια και το θεραπευτή ανάλογα με το αίτημα και τις ανάγκες των μελών. Η οικογενειακή θεραπεία μπορεί να λειτουργήσει είτε ως αυτοτελή διαδικασία, είτε συμπληρωματικά στα πλαίσια της θεραπείας κάποιου μέλους της οικογένειας.

Επαγγελματικος Προσανατολισμος

Υπάρχουν στιγμές που καλούμαστε να πάρουμε πολύ σημαντικές αποφάσεις σε σχέση με τον Επαγγελματικό μας Προσανατολισμό!

Οι αποφάσεις αυτές μπορεί να αφορούν σε Σπουδές, Επάγγελμα ή Καριέρα. Στο in-between έχουμε τα μέσα, την εμπειρία, τη διάθεση αλλά και την επιστημονική κατάρτιση να εξερευνήσουμε σε βάθος τις γνώσεις, τις ικανότητες, τις δεξιότητες, τα ενδιαφέροντα και τις αξίες σας ώστε να πάρουμε τις κατάλληλες επαγγελματικές και εκπαιδευτικές αποφάσεις.

Παράλληλος στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στη δημιουργία ισορροπίας ανάμεσα στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή. Work/Life Balance.

Βιωματικα Σεμιναρια

Τι πιο ωραίο πράγμα από την εξέλιξη του ίδιου μας του εαυτού και η αίσθηση του δεν είμαι μόνος/η. Οι άνθρωποι μαθαίνουμε καλύτερα όταν έχουμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε με ενεργητικό τρόπο. Τα βιωματικά σεμινάρια, είναι ένα είδος σεμιναρίων όπου μπορούμε, με τη βοήθεια και την καθοδήγηση του εισηγητή, να έρθουμε σε επαφή με τον εσωτερικό μας κόσμο και τους γύρω μας. Με σημείο αναφοράς τις αισθήσεις μας, τα συναισθήματα μας και το σώμα μας μέσα από κάθε βίωμα των ασκήσεων ανακαλύπτουμε πως αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας, ποιες είναι η επιθυμίες του, την εικόνα που έχουμε για αυτόν, τον τρόπο που σχετιζόμαστε μαζί του, τις αντιδράσεις μας. Μέσα από την αλληλεπίδραση, την επικοινωνία και το μοίρασμα κατακτάτε από κοινού τη γνώση εμβαθύνοντας παράλληλα την αυτογνωσία με αποτέλεσμα να ανακαλύπτουμε ένα άλλο τρόπο ζωής και σκέψης για εμάς και τις σχέσεις μας με τους άλλους. Στόχος μας είναι η ενδυνάμωση και η γνωριμία με τον εαυτό σας, μέσα από μία ποικιλία μεθόδων, για μια ζωή ήρεμη όπως την έχετε ονειρευτεί. Καθώς θα έρθετε σε επαφή με τον δημιουργικό σας εαυτό να ανακαλύψετε τις δυνατότητες σας και τις ικανότητες για να αντιμετωπίζετε θετικά κάθε δυσκολία που συναντάτε.

Ρώτησέ μας τώρα για το επόμενο σεμινάριό μας.

Θεραπεία Χαμηλού Κόστους

Το Κέντρο Ψυχοθεραπείας in-between προσφέρει την ευκαιρία πραγματοποίησης δέκα (20) ατομικών συνεδριών χαμηλού κόστους που θα υλοποιούνται από εποπτευόμενους νέους θεραπευτές. Η συμμετοχή στο εν λόγω πρόγραμμα θα γίνεται κατόπιν συνεντεύξεως του/της ενδιαφερόμενου/ης.

Εποπτεία Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας

Το κέντρο μας πραγματοποιεί ΟΜΑΔΙΚΕΣ και ΑΤΟΜΙΚΕΣ εποπτείες ψυχολόγων – ψυχοθεραπευτών με στόχο την ενίσχυση των ενδιαφερόμενων στο έργο τους. Η εποπτεία βοηθάει τον επαγγελματία να συντονίσει αποτελεσματικότερα το κλινικό του έργο και να συζητήσει τις προσωπικές του σκέψεις και ανησυχίες για τα περιστατικά του μέσα σε ένα εμπιστευτικό κλίμα με τον επόπτη και τα μέλη της εποπτικής ομάδας.

Μέσα από τη διαδικασία της εποπτείας ο επαγγελματίας ψυχικής υγείας:

 • αναζητά μια διαφορετική οπτική για τα περιστατικά που νιώθει ότι τον δυσκολεύουν ως προς τη διαχείρισή τους, μέσα σε ένα πλαίσιο ασφάλειας, αποδοχής και ενίσχυσης.
 • εξετάζει, μέσα από την επικοινωνία με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και τον επόπτη, μια επαναξιολόγηση του ρόλου του.
 • επικοινωνεί με άλλους ομότιμους έμπειρους επαγγελματίες, με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών επάνω σε περιστατικά και την αλληλοϋποστήριξη.
 • αναστοχάζεται επάνω στην μεθοδολογία και την προσέγγιση που υιοθετεί, εμπλουτίζοντας στοιχεία που συνθέτουν τον ρόλο του.

Η εποπτεία μπορεί να πραγματοποιηθεί ΑΤΟΜΙΚΑ (δια ζώσης ή διαδικτυακά) μετά από προγραμματισμένο ραντεβού, είτε με την ένταξη του ενδιαφερόμενου στις ολιγομελείς ΟΜΑΔΕΣ εποπτείας που δημιουργούνται καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

Περισσότερες πληροφορίες για την Εποπτεία Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας και το κόστος μπορείτε να αναζητήσετε με αποστολή email στο: info@in-between.gr

Υπηρεσίες διατροφικής υποστήριξης

Στο ολιστικό μας κέντρο μας θα βρεις ένα ολοκληρωμένο πακέτο διατροφικής και ψυχολογικής υποστήριξης. Μια ομαδα ψυχολόγου και διατροφολόγου θα συνεργαστεί για να σου παρέχει το καλύτερο εξατομικευμένο διατροφικό και ψυχολογικό πλάνο.

Απευθύνεται σε :
1. Σε όποιον/α θέλει να χάσει και να πάρει Βάρος
2. Σε όποιον /α πάσχει από κάποια Διατροφική Διαταραχή
3. Σε όποιον δυσκολεύεται στην απώλεια κιλών
4.  Σε άτομα με ειδικές διατροφικές ανάγκες (παιδιά, αθλητές, εγκυμονουσες)

Περιλαμβάνει:

 • Δυο συνεδρίες με διατροφολόγο τον μήνα
 • Τέσσερις συνεδρίες με ψυχολόγο τον μήνα
 • Διατροφικό πλάνο
 • E-book συνταγών
 • Ημερολόγιο καταγραφής

  Επικοινώνησε μαζί μας για να βρεις τα μηνιαία πακέτα συνδρομών καθώς και την 3μηνη και 6μηνη συνδρομή μας.

Συμβουλευτική Γονέων

Η συμβουλευτική γονέων είναι η συνεργασία μεταξύ των γονέων και ενός ψυχοθεραπευτή ή παιδοψυχολόγου με σκοπό να τους προσφερθεί βοήθεια όσον αφορά στην αναγνώριση, αποδοχή και αντιμετώπιση των δυσκολιών του παιδιού τους σε διάφορους τομείς, όπως είναι η συμπεριφορά, η ψυχοσυναισθηματική κατάσταση, η κοινωνικοποίηση κ.α. Η συμβουλευτική είναι μια διαδικασία η οποία αποτελεί σημαντικό κομμάτι στήριξης του ευρύτερου πλαισίου της  σύγχρονης οικογένειας.

Η συμβουλευτική γονέων είναι μια δυναμική και ζωντανή διαδικασία ανάμεσα θεραπευτή και στους γονείς. Θα πρέπει να διακρίνεται από ελευθερία, εμπιστοσύνη, ειλικρίνεια, αξιοπιστία, αυθορμητισμό και ευελιξία. Η επαφή που διατηρεί ο εκάστοτε θεραπευτής με τους γονείς, καθώς και η σχέση η οποία χτίζεται και εδραιώνεται ανάμεσα σε αυτές τις δύο πλευρές είναι πολύ σπουδαία και ουσιαστικής σημασίας για την εξέλιξη των παιδιών αλλά και των ίδιων ως γονέων.

Η συμβουλευτική γονέων απευθύνεται:

 • Σε γονείς που επιθυμούν να βοηθηθούν για κάποιες σχετικά συχνές και ήπιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αναφορικά με την διαχείριση του παιδιού τους στην καθημερινότητα, χωρίς απαραίτητα το παιδί τους να παρακολουθεί κάποιο εξατομικευμένο πρόγραμμα.
 • Σε γονείς που το παιδί τους παρακολουθεί πρόγραμμα ψυχολογικής στήριξης και συμπεριφοράς, έτσι ώστε να συμβάλλουν και εκείνοι στην εξέλιξη και πρόοδο του παιδιού τους στους στόχους που έχουν τεθεί στο θεραπευτικό του πρόγραμμα. Είναι πολύ σημαντικό και ευρέως αποδεκτό πως η εμπλοκή των γονέων στο θεραπευτικό σχεδιασμό που αφορά τα παιδιά ενισχύει σε μεγάλο βαθμό τα οφέλη και τα θεραπευτικά αποτελέσματα τα οποία αποκομίζουν από τα προγράμματα τους.
 • Σε γονείς οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποια έντονη δυσκολία και βιώνουν μια αρκετά δύσκολη περίοδο και χρειάζονται κάποια κατεύθυνση και στήριξη (π.χ. πένθος, διαζύγιο, πρόβλημα υγείας, εφηβεία κ.α.).

Οι συνεδρίες συμβουλευτικής μπορούν να πραγματοποιούνται με τους δύο γονείς ή με τον έναν γονέα. Η συχνότητα καθορίζεται έπειτα από συνεννόηση με την οικογένεια.