In-Between Ψυχολόγοι στην Αθήνα

Αποστολοπουλου Μαρια

Ονομάζομαι Μαρία Αποστολοπούλου, αποτελώ ιδρυτικό μέλος του κέντρου ψυχοθεραπείας in-between και είμαι Ψυχολόγος – Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια και Ομαδική Ψυχοθεραπεύτρια του Διεθνούς Διαπροσωπικού Μοντέλου του Irvin Yalom, άποφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης και του Ινστιτούτου Σχεσιακής & Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (ΙΣΟΨ), αντίστοιχα.

Είμαι διδάσκουσα και επόπτρια στο Μεταπτυχιακό Δίπλωµα Ειδίκευσης στις Κλινικές Δεξιότητες µε βάση τη Σχεσιακή Ψυχοθεραπεία / Σχεσιακή Ψυχανάλυση για επαγγελματίες ψυχικής υγείας, εισηγήτρια στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Εφαρµοσµένης και Θεωρητικής Ειδίκευσης στην Οµαδική Ψυχοθεραπεία κατά Irvin Yalom και τα Σχεσιακά Δυναµικά της Οµάδος στο Ινστιτούτο Σχεσιακής και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας, καθώς και στο Διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Εισαγωγή στην Θεωρία & Πράξη της Ομαδικής Ψυχοθεραπείας κατά Irvin Yalom και τα Σχεσιακά Δυναμικά της Ομάδος του ΙΣΟΨ. Παράλληλα, διδάσκω στο μονοετές Πρόγραμμα Σχεσιακού Ψυχοδράματος – Νέο Ρεύμα Ψυχοδράματος, καθώς και στο μονοετές Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα στη Θεραπεία Σχέσης και Συνύπαρξης (εξειδίκευση στη συνθετική θεραπεία ζεύγους) στο Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Συνθετικής Προσέγγισης (ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π).

Συνεχίζω να εμπλουτίζω τις γνώσεις ως τεταρτοετής ειδικευόμενη στη Μοντέρνα Ψυχανάλυση στο Tampa Bay Institute for Psychoanalytic Studies, Florida, USA. Στο παρελθόν πραγματοποίησα Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία και στην Ψυχολογία της Υγείας από το Leiden University της Ολλανδίας. Έχω εκπονήσει πρακτική άσκηση στο Κέντρο Υποστήριξης Νέων της Μ.Κ.Ο. «ΑΡΣΙΣ» και έχω εργασθεί εθελοντικά στην Α΄ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, όπου και στη συνέχεια ολοκλήρωσα Δίπλωμα Κλινικής Εκπαίδευσης. Έχω εργαστεί ως Αναπληρώτρια Ψυχολόγος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και σε Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ), ως ψυχολόγος σε Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου, ως Παράλληλη Στήριξη παιδιών στο φάσμα του αυτισμού και ως Ψυχολόγος Υγείας σε Ιατρική Εταιρεία Παροχής Ολιστικών Υπηρεσιών Υγείας. Έχω επίσης εργαστεί ως Ψυχολόγος στο Project «Ανοιχτά Σχολεία» του Δήμου Αθηναίων.

Σήμερα, διατηρούμε το ιδιωτικό μας κέντρο ψυχοθεραπείας στην Αθήνα, αλλά έχω την τιμή να αποτελώ και εξωτερική συνεργάτιδα ιδιωτικών κέντρων ψυχικής υγείας του λεκανοπεδίου, όπου παρέχω ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία σε ενήλικες και εφήβους, θεραπεία ζεύγους, καθώς και συμβουλευτική γονέων. Τέλος, αποτελώ Ιδρυτικό Μέλος του www.allaboutparents.gr.

Είμαι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος στην Ελλάδα και αποτελώ Τακτικό Μέλος του Ινστιτούτου Σχεσιακής και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (ΙΣΟΨ), Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης & Ψυχοθεραπείας (IARPP), της Αμερικάνικης Ένωσης Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (AGPA) και της Διεθνούς Ένωσης Ομαδικής Ψυχοθεραπείας και Ομαδικών Διεργασιών (IAGP).

Στο επίκεντρο της προσοχής μου είναι η συνεχιζόμενη κατάρτιση και εξέλιξη, λαμβάνοντας μέρος και παρακολουθώντας πλήθος συνεδρίων και σεμιναρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και αρθρογραφώ για θέματα ψυχολογίας στον ηλεκτρονικό τύπο. Αντιλαμβάνομαι την ψυχοθεραπεία ως ένα μέσο φροντίδας του νου, του σώματος και του συναισθήματος, καθώς και του σχετίζεσθαι, με σκοπό την ολιστική ατομική και συλλογική εξέλιξη και ανάπτυξη.

Αγαπώ να δουλεύω ψυχοθεραπευτικά με ενήλικες και εφήβους και πιστεύω βαθιά ότι μια κοινωνία η οποία έχει πολίτες που φροντίζουν την ψυχική τους υγεία μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη συνεχή βελτίωση του κόσμου που παραδίδουμε στα παιδιά μας.

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

Λέγομαι Γιαννοπούλου Μαρία, αποτελώ ιδρυτικό μέλος του κέντρου ψυχοθεραπείας in-between και είμαι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας του Α.Π.Θ και κάτοχος μεταπτυχιακού MSc in Psychiatry του πανεπιστημίου του Cardiff. Είμαι ειδικευμένη στην Gestalt ψυχοθεραπεία του Gestalt Foundation και έχω μετεκπαιδευτεί στο πιστοποιημένο πρόγραμμα του Μητροπολιτικού Κολεγίου “Advanced Professional Diploma in Child and Adolescence Psychology”.

Ολοκλήρωσα την πρακτική και κλινική μου εκπαίδευση στο Γ.Ν Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης , στην Α’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Α.Π.Θ όπου συνέχισα να παρέχω τις υπηρεσίες μου εθελοντικά και μετεκπαιδεύτηκα στην κλινική διάγνωση, στην παρακολούθηση ασθενών και στη διασυνδετική και παρακολούθησα σεμινάρια στη Γνωστική Συμπεριφορική, Ψυχαναλυτική, Οικογενειακή και Ομαδική θεραπεία και στις Σεξουαλικές δυσλειτουργίες.

Το 2012 -2013 εργάστηκα στην Ελληνική Αστυνομία όπου παρείχα ψυχολογική υποστήριξη σε μετανάστες και πρόσφυγες. Από το 2014 -2016 παρείχα ψυχολογικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ενήλικες και παιδιά στο κέντρο ομοιοπαθητικής ιατρικής και βιοανάδρασης Θεραπευτική Αντίληψη. Το 2019-2020 υπήρξα επιστημονικός συνεργάτης του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου. Από το 2014 συντονίζω σχολές γονέων και βιωματικά σεμινάρια/ομιλίες, όπως επίσης ασχολούμαι και με την παράλληλη στήριξη παιδιών με ειδικές ανάγκες και διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές.

Επιπλέον συμμετείχα εθελοντικά στη διοργάνωση βιωματικών εργαστηρίων στην ομάδα των εφήβων εθελοντών του Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου Θεσσαλονίκης και στην Κοινωνική Υπηρεσία της Χ.Α.Ν.Θ.

Είμαι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου στην Ελλάδα και μέλος του British Psychological Society(BPS) & Division of Clinical Psychology (MBPsS) και Δόκιμο Τακτικό Μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt.

Από το 2019 διατηρώ μαζί με άλλες τρεις συναδέλφους το 1ο επιστημονικό site για γονείς με τίτλο www.allaboutparents.gr 

Από το 2020 διατηρούμε το ιδιωτικό μας κέντρο ψυχοθεραπείας στην Αθήνα, στο οποίο παρέχω ατομικές και ομαδικές συνεδρίες σε παιδιά, ενήλικες και εφήβους δια ζώσης αλλά και διαδικτυακά.

Ειδικεύομαι σε θέματα άγχους, φοβιών, τραύματος, ψυχοσωματικών συμπτωμάτων, συναισθηματικών και διατροφικών διαταραχών, δουλεύοντας στην θεραπεία μέσα από το σώμα.

Η εκπαίδευση μου δεν σταματά εδώ καθώς συνεχίζω και εκπαιδεύομαι μέσα από σεμινάρια και συμμετοχή σε συνέδρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Προσωπική μου άποψη και φιλοσοφία ως Gestalt θεραπεύτρια είναι να αποκτήσει το άτομο επίγνωση του τι βιώνει και πράττει. Μέσα από τη διαδικασία της επίγνωσης, το άτομο κερδίζει την κατανόηση του εαυτού του και του περιβάλλοντός του. Γνωρίζει τη δυνατότητα για αλλαγή και την ικανότητά του να κάνει επιλογές, ούτως ώστε να ζει μια αυθεντική, με νόημα, ζωή.

In-Between Ψυχολόγοι στην Αθήνα

Οι συνεργατες μας

1. Αμιρίδη Αλεξάνδρα

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
Εκπαίδευση στην ψυχοθεραπεία Gestalt. 

2. Βλαβιανού Μαρία

Bsc Κοινωνιολογίας, Πάντειο πανεπιστήμιο κοινωνικών και ανθρωπιστικών σπουδών
MSc in applied psychology deree college Αμερικανικό κολλέγιο Ελλάδας
Pgd Κλινικές δεξιότητες με βάση το γνωσιακό μοντέλο και την σχεσιακή ψυχοθεραπεία από το Ινστιτούτο σχεσιακής και ομαδικής ψυχοθεραπείας
Τρέχουσα εκπαίδευση στο Ανθρωπιστικών επιστημών ICPS σε συνεργασία με το university of central Lancashire UCLAN – BSc (Hons) psychology

3. Ιακώβου Αλεξάνδρα 

Ψυχολόγος του University of Greenwich της Αγγλίας (BSc). Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεύτρια (CBT). MSc στην Ψυχολογία Υγείας στο University of Lancashire της Αγγλίας. Μετεκπαίδευση στο Mindfulness – Based Stress Reduction (MBSR) και αποτελεί μέλος του Academy of Cognitive and Behavioral Therapy.

4. Λυκούρη Άννα

Ψυχολόγος
Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία Εφήβων και Ενηλίκων

5. Μαρκουλάκη Μαρία

Ψυχολόγος Α.Π.Θ.
Msc Προαγωγή και Αγωγή της Υγείας Ε.Κ.Π.Α.
Εκπεδευόμενη Γνωσιακή Συμπεριφορική Προσέγγιση στο Ερευνητικό και Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής

6.  Παναγιώτου Ιωάννα

Ψυχολόγος ΑΠΘ, Εκπαιδευόμενη Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt 

7. Παπαδοπούλου Δανάη

Ψυχολόγος, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 
Σχεσιακή Ψυχοθεραπεύτρια, Ινστιτούτο Σχεσιακής και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας 
MSc στην Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (υπό πραγματοποίηση) 
Εκπαίδευση στην Ειδική Αγωγή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (e-learning)
Εκπαίδευση στην Παιγνιοθεραπεία, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (e-learning)

8. Παπαχριστοπούλου Αλεξία

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας  BSc, MPH, PgDc
Εκπαιδευόμενη Σχεσιακή Ψυχαναλυτική 
Ψυχοθεραπεύτρια

9. Ρούσσου Πολυξένη

Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και Μεταπτυχιακό στην «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία-Διατροφή» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, με εξειδίκευση στην Αθλητική Διατροφή.
Μετεκπαίδευση στην «Κλινική Διατροφή» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

10. Σπέντζου Τζωρτζίνα

Ψυχοθεραπεύτρια
Ομαδική Ψυχοθεραπεύτρια (Μοντέλο Irvin Yalom)
Ψυχοθεραπεύτρια Ζεύγους
Επαγγελματικός Προσανατολισμός
Συμβουλευτική Καριέρας
Business & Executive Coach/ Trainer
MSc in Counselling Psychology and Psychotherapy, The American College of Greece
Executive Master in Consulting and Coaching for Change, INSEAD, France
MSc in Marketing Management, Middlesex Business School, UK
PgDip in Psychology, The American College of Greece
PgDip in Group Psychotherapy and Relational Dynamics, Institute of Relational and Group Psychotherapy, Greece
BSc in Management & Systems, City University, UK
MBTIÒ Myers-Briggs Type IndicatorÒ Practitioner
Strong Interest InventoryÒ Practitioner
HoganÒ Assessment Practitioner
Neurolinguistic Programming (NLP) Practitioner
Certified DISC Professional User
Emotion-focused Psychotherapy for Couples
Transference Focused Psychotherapy

11. Τσομίδη Πέγκυ

Σύμβουλος ψυχικής υγείας
Εκπαιδευμένη στην ψυχοθεραπεία Gestal