ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΣ

Το in-between είναι ένα Ολιστικό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο στο οποίο ο Νους, το Σώμα & το Συναίσθημα λαμβάνουν ισάξια φροντίδα.

Το Κέντρο μας αποτελείται από μια ομάδα έμπειρων και καταξιωμένους στο χώρο της ψυχικής υγείας ειδικούς σε μια σειρά από πολλούς θεραπευτικούς κλάδους, από τη γενική συμβουλευτική μέχρι την ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία και εποπτεύονται από διαπιστευμένους επόπτες.

Το in-between απευθύνεται, αρχικά σε όλα τα στάδια της ανάπτυξης του ατόμου (από την παιδική έως την τρίτη ηλικία), σε δημόσιους φορείς (π.χ. εκπαιδευτικά ιδρύματα κ.α.) καθώς και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις (π.χ. εταιρείες).

Θυμώνεις, ενθουσιάζεσαι, λυπάσαι, αγχώνεσαι, χαίρεσαι. Συναισθήματα. Διαφορετικά, που εναλλάσσονται καθημερινά.

Τι γίνεται όμως στο σώμα μας όταν εμείς νιώθουμε λυπημένοι; Όταν νιώθουμε χαρούμενοι; Όταν θυμώνουμε, φοβόμαστε ή αγχωνόμαστε;

Το συναίσθημα επηρεάζει βαθιά την ποιότητα ζωής και την υγεία μας. Το μυαλό δεν γίνεται αντιληπτό χωριστά από το σώμα, αφού ο άνθρωπος προσεγγίζεται ως μια ενιαία ψυχοσωματική οντότητα.

Η αιτία πολλών ψυχικών και σωματικών ασθενειών είναι συχνά η καταπίεση/απώθηση συναισθημάτων, αναγκών & επιθυμιών που βιώνονταν ως απαγορευμένες.

Ο ανθρώπινος εαυτός απαρτίζεται από τον νου, την ψυχή & το σώμα, καθώς και από το περιβάλλον, μέσα στο οποίο γεννήθηκε και εξακολουθεί να υπάρχει. Την οικογένεια, το σχολείο την εργασία, την πόλη, το χωριό, τη χώρα, τον κόσμο.

Είναι ωφέλιμο να κρατάμε στο μυαλό μας ότι όλα αλληλοεπηρεάζονται και αλληλεξαρτώνται. Είναι σημαντικό να αντιμετωπίζουμε τη σωματική και ψυχική υγεία σαν ένα όλον κι όχι ως διαφορετικές & ανεξάρτητες καταστάσεις.

Το Μοντέλο που υποστηρίζουμε είναι ότι «νους – σώμα – συναίσθημα» αποτελούν έναν κύκλο, τον δικό μας κύκλο να υπάρχουμε, να ζούμε , να δρούμε & να αισθανόμαστε.

Κάθε μέρος του κύκλου επηρεάζει & επηρεάζεται από τα άλλα. Όσο εύκολα τον δημιουργείς, άλλο τόσο μπορείς να τον σπάσεις. Στο χέρι σου είναι.

Στόχος μας είναι να δυναμώσουμε τον κάθε κρίκο της αλυσίδας, να τον φροντίσουμε και να του δώσουμε χώρο. Καθώς και να ενδυναμώσουμε τις συνδέσεις τους.

Πώς θα τον επιτύχουμε αυτό; Γνωρίστε το “in-between”…
Το όλον άλλωστε είναι κάτι παραπάνω από το άθροισμα των μερών!