Πώς να ελέγξεις τον θυμό σου πριν να είναι αργά

Είσαι λίγο παραπάνω επιρρεπής σε ξεσπάσματα θυμού; Έχεις λάβει τον τίτλο ο «θυμωσιάρης» της παρέας; Σου έχουμε ένα μυστικό: Δε χρειάζεται να απαρνηθείς τον θυμό σου, αλλά να μάθεις να τον κατευνάζεις πριν βγεις «εκτός εαυτού».

Τι να κάνεις για να ελέγξεις τον θυμό σου;

✅ Εκμεταλλεύσου έξυπνα τον θυμό. Κάνε μια βόλτα ή την αγαπημένη σου δραστηριότητα & γρήγορα η ένταση θα μειωθεί.

✅ Δώσε χώρο σε εσένα αλλά & στους άλλους. Δεν είναι κακό να πεις «Νιώθω θυμωμένος/η αυτή τη στιγμή, ας το συζητήσουμε αργότερα». Έτσι μπορείς να σκεφτείς πιο ήρεμα & καθαρά.

✅ Να θυμάσαι να φροντίζεις τον εαυτό σου κάθε φορά που έχεις μια πιεστική ημέρα στη δουλειά. Κάνε πράγματα που σε χαλαρώνουν & σε ευχαριστούν.

✅ Συζήτησε αυτά που σε ενοχλούν & σε προβληματίζουν, μην αφήνεις τον θυμό να συσσωρεύεται.

✅ Άλλαξε το σενάριο. Ο θυμός αποτυπώνεται έντονα στο πρόσωπο & τα λόγια μας. Χαλάρωσε τόσο τις εκφράσεις σου όσο & την επικοινωνία σου.

✅ Πριν ο θυμός φουντώνει, χρειάζεσαι 10’ για να πάρεις βαθιές ανάσες & να ανασυγκροτήσεις τις σκέψεις σου.

✅ Να θυμάσαι ότι ο θυμός δεν είναι η λύση. Εάν σε ενοχλεί που ο φίλος σου σε «στήνει», βάλε το ραντεβού μια ώρα αργότερα ή μια πιο χαλαρή μέρα της εβδομάδας.

✅ Μην υπερφορτώνεις την καθημερινότητα σου. Ο θυμός πυροδοτείται σε περίπτωση που βιώνουμε έντονο στρες.

Αν τα έχεις δοκιμάσει όλα αλλά ο θυμός σου ακόμα σε βασανίζει & «χαλάει» τις σχέσεις σου, ήρθε η ώρα να ζητήσεις τη βοήθεια ενός ψυχοθεραπευτή. Εκείνος θα σε μάθει πώς να τον διαχειρίζεσαι σωστά & αποτελεσματικά.

in-between ⋅ Κέντρο Ψυχοθεραπείας

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *