Πώς θα σταματήσω να είμαι αναβλητικός

Μήπως το «Άστο για αύριο» αποτελεί την αγαπημένη σου συνήθεια; Μήπως το «και αύριο μέρα είναι» είναι κάτι που σε χαρακτηρίζει; Νιώθεις πίεση όταν σου λένε «Μην αφήνεις για αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα»; Τότε η αναβλητικότητα είναι μέρος της καθημερινότητας σου! Όμως μην αγχώνεσαι, γιατί δεν είσαι ο μόνος/η.

Πολλές φορές επαναπαυόμαστε σε εκείνη τη γλυκιά ανακούφιση που προσφέρει η καθυστέρηση των πραγμάτων, μέχρι τη στιγμή που γίνονται μια στιβάδα υποχρεώσεις και το άγχος έρχεται να μας κατακλείσει! Θα αναρωτιέστε, πώς θα μπορούσε  το «αύριο» να γίνει «σήμερα» &  η αναβλητικότητα να μετατραπεί σε παραγωγικότητα;

Η αναβλητικότητα λοιπόν μπορεί να νικηθεί με τους εξής τρόπους:

✅ Δώστε χώρο στα πραγματικά σας κίνητρα, τους στόχους & τις επιθυμίες σας! Μην υπερφορτώνεστε.

✅ Κάντε το χρόνο τον καλύτερο σύμμαχο σας! Οργανωθείτε σωστά και μεθοδικά. Μη διστάζετε να προγραμματίζετε & να σπάτε τους στόχους σε μικρότερα βήματα.

✅ Εντοπίστε & καταγράψτε  τα συναισθήματα που σας οδηγούν στην αναβολή ορισμένων υποχρεώσεων.

✅ Μην μένετε μόνο στα λόγια αλλά προχωρήστε στην πράξη.

✅ Μην δικαιολογιέστε. Προσπαθήστε να αφήσετε πίσω συχνές αγαπημένες φράσεις όπως: «Είμαι λίγο κουρασμένος/η σήμερα», «Δεν έχω και την καλύτερη διάθεση για να το κάνω»!

✅ Μην σας τρομάζει η αποτυχία! Η αναβολή πραγμάτων με γνώμονα την αποτυχία δεν θα οδηγήσει ποτέ στην επιτυχία!

✅ Βάλτε την ψυχοθεραπεία στη ζωή σας και βοηθήστε τον εαυτό σας να αναγνωρίσει, αποδεχθεί και διαχειριστεί την αναβλητικότητα!

in-between

Κέντρο Ψυχοθεραπείας

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *