Μήπως σας πνίγουν κι εσάς τα πολλά «ΠΡΕΠΕΙ» των εορτών;

Οι ημέρες των εορτών δεν σηματοδοτούν μόνο την αγάπη, τη χαρά και τη ζεστασιά που αναμένουμε να νιώσουμε κοντά στα αγαπημένα μας πρόσωπα, αλλά για πολλούς αποτελούν μια πηγή άγχους και συναισθηματικής πίεσης.

Κατά την περίοδο αυτή καλούμαστε να βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί, να συνυπάρξουμε και να επικοινωνήσουμε τόσο με συγγενείς όσο και με φίλους.

Όμως, η επαφή αυτή ενδέχεται να μας προκαλέσει αισθήματα δυσφορίας, θυμού, φόβου, ματαίωσης και έντονου στρες στην προσπάθεια μας να ικανοποιήσουμε όλα εκείνα τα «πρέπει» που αναδύονται μέσα από τις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

Πώς λοιπόν θα καταφέρουμε να διαχειριστούμε όλα εκείνα τα «πρέπει» που περιορίζουν τα «θέλω» μας κατά την εορταστική περίοδο;

  1. Μην ξεχνάτε να δίνετε χρόνο στον εαυτό σας. Οργανώστε κατάλληλα το πρόγραμμα σας και κάντε πράγματα που δεν ευχαριστούν μόνο τους άλλους αλλά και εσάς.
  2. Ορίστε ρεαλιστικούς στόχους για τις ημέρες των εορτών, καθώς οι τέλειες προσδοκίες δεν φέρνουν πάντα και τα τέλεια αποτελέσματα.
  3. Να είστε ειλικρινείς και να θέτετε όρια. Εξασκηθείτε στο να λέτε και μερικά «όχι».
  4. Βρεθείτε και επικοινωνήστε με ανθρώπους που μπορείτε να εκφράζετε ελεύθερα τα συναισθήματα και τις σκέψεις σας, χωρίς περιορισμούς.

in-between

Κέντρο Ψυχοθεραπείας

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *