Θέλεις να ξεκινήσεις ψυχοθεραπεία; Βρες ποιο είδος σου ταιριάζει

Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία

Αν νιώθεις έτοιμος/η να βρεις τι φταίει που δυσκολεύεσαι να ζητήσεις αυτά που χρειάζεσαι, να σχετιστείς ισάξια με τους ανθρώπους γύρω σου και να αποκτήσεις μια ήρεμη καθημερινότητα τότε αυτή η προσέγγιση είναι κατάλληλη για εσένα. Μέσω αυτής θα κατανοήσεις τους δεσμούς που μέχρι τώρα έχεις διαμορφώσει στη ζωή σου και πώς αυτοί έρχονται στο σήμερα, συνειδητά και ασυνείδητα. Θα ανακαλύψεις δηλαδή τα λειτουργικά και μη κομμάτια τους και μέσω της θεραπευτικής σχέσης, στην οποία χρειάζεται να είσαι έτοιμος να δεσμευτείς, θα επανορθώσεις δύσκολες παρελθοντικές εμπειρίες, στοχεύοντας σε ένα κατάλληλο για εσένα παρόν και μέλλον.

Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία

Σε απασχολεί πολύ το πώς να αντιμετωπίσεις το άγχος που σε ταλαιπωρεί ή την συχνά πεσμένη διάθεσή σου; Αυτή η προσέγγιση θα σου δώσει τα εργαλεία να καταλάβεις ποιες σκέψεις σου σε κάνουν να ταλαιπωρείσαι και μέσω διαφόρων τεχνικών, όπως την καταγραφή τους σε ημερολόγιο, θα σου δώσει το μέσον για να τις αναδομήσεις. Έτσι η συμπτωματολογία που νιώθεις να σε πιέζει μέσα στη μέρα σου θα μειωθεί και θα ανακουφιστείς.

Ψυχοθεραπεία Gestalt

Θες να ασχοληθείς κυρίως με το «εδώ και τώρα» της ζωής σου χωρίς να συνεχίσεις να σκέφτεσαι συνέχεια για το παρόν ή το μέλλον; Τότε αυτή η θεραπευτική προσέγγιση μάλλον σου ταιριάζει περισσότερο. Μέσω αυτής σκοπός είναι να αναλάβεις την ευθύνη για τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις εμπειρίες σου αποκτώντας αυτογνωσία χωρίς βέβαια εσωτερική επίκριση. Βρες τη δική σου ευθύνη στη ζωή σου ώστε να αποκτήσεις ξανά τον έλεγχο της καθημερινότητάς σου μέσα από τον διάλογο και την σχέση που θα αναπτυχθεί στο θεραπευτικό δωμάτιο.

Ψυχανάλυση

Εάν έχεις την ανάγκη να εστιάσεις στις παρελθοντικές σου εμπειρίες και βιώματα, τις οποίες θυμάσαι συνειδητά ή έρχονται ασυνείδητα, τότε αυτή η θεραπεία σου ταιριάζει. Ποιους αμυντικούς μηχανισμούς χρησιμοποιείς για να αποφύγεις το τραύμα ή την υπενθύμισή του; Πώς οι ασυνείδητες επιθυμίες σου και τα βιώματά σου επηρεάζουν τις συνειδητές επιλογές σου;

Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία

Θες να νιώσεις και να γίνεις αυτόνομος/η μέσω του να σχετίζεσαι; Στην προσωποκεντρική ψυχοθεραπεία στόχος δεν είναι ακριβώς η επίλυση ενός ζητήματος που σε απασχολεί, αλλά το να μάθεις να δημιουργείς τις συνθήκες εκείνες που θα σε βοηθήσουν να αναπτυχθείς και να κατανοήσεις ότι μπορείς να σταθείς στα ποδιά σου και να αντιμετωπίζεις κατάλληλα τις δυσκολίες που συναντάς στη ζωή σου με σκοπό και να τις επιλύεις. Στόχος είναι δηλαδή η αυτοπραγμάτωση, η μέγιστη δηλαδή ανάπτυξή σου!

Συστημική Ψυχοθεραπεία

Αν θες να κατανοήσεις το «πώς» οι σχέσεις σου επηρεάζουν την καθημερινότητά σου και όχι το «γιατί» έχεις μια συγκεκριμένη συμπεριφορά, τότε η συγκεκριμένη προσέγγιση είναι για εσένα. Η προσωπική σου ανάπτυξη επηρεάζει τα συστήματα στα οποία ανήκεις, για παράδειγμα τη σχέση σου, την οικογένειά σου ή την εργασία σου και αντίστροφα. Συνεπώς, κατανοώντας αυτή την αλληλεπίδραση καθίσταται πιο εύκολο να την κάνεις μαζί με τον/τη θεραπευτή/τρία σου πιο λειτουργική.

Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία

Αντιμετωπίζεις δυσκολίες με τα παιδιά ή τον/τη σύζυγό σου ή σε σχέση με την πατρική σου οικογένεια; Η οικογενειακή ψυχοθεραπεία έχει σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν την λειτουργικότητα της οικογένειας. Αν θες για παράδειγμα να μοιραστείς κάτι με τα παιδιά σου αλλά δεν ξέρεις πώς, τότε μια τέτοια θεραπευτική προσέγγιση είναι αυτό που χρειάζεσαι. Η οικογένεια είναι μια από τις ομάδες που ανήκουμε, συνεπώς ένα άτομο νοείται σε σχέση με αυτήν την ομάδα. Έτσι μέσω αυτής της προσέγγισης θα εστιάσεις στο πώς οι σχέσεις αυτές έχουν δομήσει τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου και τον κόσμο γύρω σου.

Θεραπεία Ζεύγους

Αν θες να αντιμετωπίσεις τις συνεχείς κρίσεις στη σχέση σου ήρθε η ώρα για μια τέτοιας μορφής ψυχοθεραπεία. Εδώ το ζευγάρι απευθύνεται από κοινού στον/στη θεραπευτή/τρια ζεύγους για να συζητήσει ανοιχτά αυτά που δυσκολεύουν την επικοινωνία μέσα στη σχέση. Τι θέλετε να πείτε πίσω από τους καβγάδες και τις εντάσεις; Τι νιώθετε και πού στοχεύετε ως ζευγάρι; Αν είσαι λοιπόν έτοιμος/η για την ανάλυση αυτών δεν χρειάζεται να περιμένεις παραπάνω.

Στο κέντρο ψυχοθεραπείας in-between διαθέτουμε εξειδικευμένη ομάδα που παρέχει όλα τα παραπάνω είδη και προσεγγίσεις θεραπειών. Αν όμως δεν ξέρεις ακόμα τι σου ταιριάζει, η επιστημονική μας ομάδα αφότου κάνει αναλυτική λήψη του ιστορικού σου, σου προτείνει τι είναι πιο ταιριαστό για εσένα. Κλείσε τώρα το πρώτο ραντεβού σου εδώ: 210 698 1941ή στο info@in-between.gr

Παπαδοπούλου Δανάη

Ψυχολόγος - Σχεσιακή Ψυχοθεραπεύτρια

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *