Νιώθεις να δίνεις περισσότερα στη σχέση σου αλλά δεν παίρνεις τίποτα πίσω; Πολλές φορές αισθανόμαστε απογοητευμένοι & ίσως «ριγμένοι» από το ταίρι μας καθώς:
🔹Αναμένουμε από τον άλλον να εκφράζει τα συναισθήματα του τόσο έντονα όσο εμείς.
🔹Να μας δείχνει διαρκώς το ενδιαφέρον του, τις ανάγκες & τα «θέλω» του.
🔹Να κάνει τα «πάντα» για εμάς και με το παραπάνω…
…και όταν όλα αυτά δεν συμβαίνουν, νιώθουμε να χάνουμε το παιχνίδι & τη σχέση μας να «σβήνει». Μπορείς όμως να δεις τα σημάδια και τελικά να φροντίσεις έγκαιρα την σχέση σου.
Τι μπορείς να κάνεις για αυτήν τη σχέση;
- Σκέψου μήπως δεν είναι τόσο διαθέσιμος/η όσο εσύ. Δεν γίνεται μια σχέση να βασίζεται μόνο στον έναν.
- Μίλα ανοιχτά για το τι σκέφτεσαι & πώς νιώθεις: «Νιώθω κάποιες φορές ότι δεν προσπαθείς για τη σχέση μας όσο εγώ & αυτό με πληγώνει».
- Μην ξεχνάς να βάζεις κάποιες φορές και τον εαυτό σου σε προτεραιότητα: «Δεν θα μπορέσω να βρεθούμε σήμερα, είχα κανονίσει ήδη με τις φίλες μου».
- Άκου και τις δικές σου ανάγκες: «Είμαι πολύ κουρασμένος σήμερα, προτιμώ να βγούμε αύριο, τι λες;».
- Μην είσαι κολλημένη/ος πάνω του/της. Δώσε χώρο στον άλλον, μπορεί να το έχει ανάγκη.
- Μην φροντίζεις μόνο τον άλλον. Δώσε χρόνο & για την προσωπική σου φροντίδα: Π.χ. αφιέρωσε μια ολόκληρη μέρα στις δραστηριότητες που αγαπάς & στους φίλους σου.
- Δεν χρειάζεται να σταματήσεις την προσπάθεια σου, αλλά να την ανατρέψεις: Π.χ. κανόνισε πράγματα που δεν έχετε ξανά κάνει μαζί.
Να θυμάσαι ότι η προσπάθεια του άλλου δεν χρειάζεται να είναι πάντα στα ίδια μέτρα & σταθμά με τη δική μας. Μπορεί να εκφράζεται με διαφορετικό τρόπο από εσένα.