Γιατί το να κάνεις ομαδική ψυχοθεραπεία θα σου απογειώσει τη ζωή;

Ως επί το πλείστον, η ψυχοθεραπεία αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά και συναρπαστικά ταξίδια που είναι σε θέση το άτομο να χαρίσει στον εαυτό του.

Η προσωπική φροντίδα του εαυτού, η ανάγκη να ανακαλύψουμε ίσως τις πιο βαθιές πτυχές της προσωπικότητας μας και η επιθυμία μας για υγιείς διαπροσωπικές σχέσεις στην καθημερινότητα, είναι μόνο λίγα από τα κομμάτια που μας φέρνουν πιο κοντά στην ψυχοθεραπευτική διαδικασία!

Θα αναρωτιέστε όμως, τι είναι αυτό που κάνει την ομαδική ψυχοθεραπεία τόσο ξεχωριστή & μοναδική ως προς τα οφέλη της;

Μα φυσικά το υποστηρικτικό και συνάμα συνεργατικό πλαίσιο που αναπτύσσεται μεταξύ των μελών της ομάδας και του ψυχοθεραπευτή, όπου:

  • Το άτομο έχει την δυνατότητα να κατανοήσει σε βάθος τον εαυτό του, να τον αποδεχτεί και παράλληλα να αναγνωρίσει τις διαφορετικές συμπεριφορές και πλευρές των άλλων, αλλά και του εαυτού του
  • Αρχίζει να νιώθει λιγότερο μόνο και περισσότερο ικανό να διαχειριστεί διάφορες καταστάσεις που προκαλούν συναισθηματική δυσφορία.
  • Η αλληλεπίδραση με την ομάδα συμβάλλει στην ανάπτυξη & υιοθέτηση πιο υγιών τρόπων συμπεριφοράς αλλά και επικοινωνίας.
  • Το μοίρασμα εμπειριών στο πλαίσιο της θεραπείας, βοηθάει το άτομο να μάθει να εξωτερικεύει τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά συναισθήματα, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη ψυχική του υγεία.

Να θυμάστε πως η ομαδική ψυχοθεραπεία μπορεί να γίνει η φωνή σας! Όλα τα συναισθήματα, οι σκέψεις και οι φόβοι μπορούν να πάρουν θέση μέσα στο ασφαλές πλαίσιο που αναπτύσσει η ομάδα, με σκοπό την φροντίδα του εαυτού και απόκτηση καλύτερων διαπροσωπικών σχέσεων!

in-between

Κέντρο Ψυχοθεραπείας

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *