Γιατί απιστούμε;

Απιστία… ένα ζήτημα συχνό και γνώριμο στην ζωή των ανθρώπων, ένα γεγονός ανεπιθύμητο για τους περισσότερους & μια πράξη συνοδευόμενη από έντονα  συναισθήματα, όπως είναι:

  • ο πόνος
  • ο θυμός
  • η απογοήτευση
  • η προδοσία

Στην απιστία, είτε είμαστε «θύματα» είτε γινόμαστε «θύτες». Και στις δυο όμως  αυτές περιπτώσεις προκύπτουν τα εξής  ερωτήματα:

«Μα γιατί μου του έκανε αυτό;»

«Πώς το έκανα εγώ αυτό;»

Τι είναι λοιπόν εκείνο που μας κάνει να «φλερτάρουμε» τόσο έντονα με την απιστία;

✔️ Το άτομο που απιστεί συνήθως χαρακτηρίζεται από χαμηλή αυτοεκτίμηση & έντονη ανασφάλεια. Βασικό μέλημα είναι η αυτοεπιβεβαίωση και η αποδοχή που λαμβάνει.

✔️ Σήμερα οι ανθρώπινες σχέσεις διαρκώς δοκιμάζονται και διαταράσσονται. Πολλές φορές δεν έχουμε την δυνατότατα να επικοινωνούμε στο επιθυμητό, με αποτέλεσμα να απομακρυνόμαστε διαρκώς από τον άλλον.

✔️ Η έλλειψη συναισθηματικής επαφής, η ανάγκη για περισσότερη εγγύτητα & στοργή αλλά και η επιθυμία για κάτι καινούργιο μπορεί να οδηγήσει στην αναζητήσει νέων συντρόφων.

✔️  Όταν η σχέση γίνεται συνήθεια τότε εύκολα έρχεται η απιστία. Την στιγμή που χαθεί αυτό το κάτι ξεχωριστό, ο ενθουσιασμός, η σεξουαλική επαφή τότε οι άνθρωποι αρχίζουν να επιζητούν νέες εμπειρίες που θα τους βγάλουν από την ρουτίνα της πραγματικότητας.

in-between

Κέντρο Ψυχοθεραπείας

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *